top of page

                          Työpajat

                             Tanssin Voima -festivaali 2023 järjestää työpajoja 18-23.9.23.

Miimin työpaja

Marc Gassot’n kurssilla tutustutaan miimisen ilmaisun perusteisiin ja lähestytään komiikkaa kehon kautta. Miten saada yksittäiset liikkumattomat pisteet muodostamaan eläviä kokonaisuuksia näyttämölle? Miten miimiä voidaan käyttää lavasteena? Opitaan perusasioita ilmaisun ajoituksesta, rytmistä ja miimin esittämisestä yleisölle. Kurssilla keskitytään myös esiintyjän läsnäoloon ja tehdään läsnäoloa vahvistavia harjoitteita.

Marc Gassot on helsinkiläinen freelancer -näyttelijä. Hän on näytellyt useissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja teatteriesityksissä. Hän on valmistunut näyttelijäksi sekä Teatterikorkeakoulusta että École Internationale de Théâtre Jacques Lecoqista. Hänen erityistaitonsa ovat miimi ja klovneria.

Työpaja on avoin kaikille esittävien taiteiden ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille, jotka kaipaavat lisäpotkua fyysiseen ilmaisuunsa. Aikaisempaa miimikokemusta ei tarvita. Opetuskieli on suomi, tarvittaessa englanti. Osallistujamäärä vähintään 8, enintään 16.

Aikataulu ja paikka

18-20.9.2023 klo 9-16 (sisältää tunnin lounastauon) 

Helsingin Tanssiopisto

Kasarmitori, Kasarmikatu 19 (torin puoli)

00130 Helsinki

Dramaturgian työpaja

Marjo Kuusela käsittelee työpajassa tanssiteoksen dramaturgista prosessia aika-käsitteestä lähtien. Työpajassa puhutaan ajasta sekä sen kestona, että ajasta perspektiivinä. Aika on olemassaolomme kokemuksen ydintä, tietoisuutemme perussäie. Se perustuu muutoksen havaitsemiseen itsessämme ja maailmassa. Miten käytämme näitä faktoja tanssiteoksen valmistusprosessissa?

Esityksen kaari on ajoitettava jotenkin. Syntyykö ajoitus aiheesta, liike- tai muusta materiaalista vai musiikin olemuksesta? Miten ajatuksiin esityksen ajasta vaikuttaa tila, esiintyjät ja aikakausi? 

Kurssin aikana katsotaan joitain esimerkkejä, tehdään pieniä harjoitteita erilaisista lähtökohdista käsin - ja ennen kaikkea puhutaan asiasta.

Marjo Kuusela kuva_edited.jpg

Marjo Kuusela on koreografitanssija ja akateemikko. Hän on arvostettu ja omaperäinen koreografi, jonka laaja tuotanto on muokannut suomalaisen tanssitaiteen kuvaa 1970-luvun alusta lähtien. Kuusela on ollut perustamassa Tanssiteatteri Raatikkoa, johtanut Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmää ja toiminut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen professorina.

Työpaja on avoin kaikille esittävien taiteiden ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille, jotka ovat kiinnostuneet esittävän taiteen dramaturgiasta. Kurssin opetuskieli on suomi. Osallistujamäärä vähintään 7, enintään 16.

 

Aikataulu ja paikka

22-23.9.2023 klo 10-15 (sisältää 30 min. lounastauon) 

Kanneltalo

Klaneettitie 5

00420 Helsinki

Työpajojen hinnat

Miimin työpaja 180 € ( Early bird 162 € )

Dramaturgian työpaja 120 € ( Early bird 108 € )

Molemmat työpajat 285 € ( Early bird 265 € )

Early bird-hinta 19.6. mennessä ilmottautuneille.

Ilmottautuminen

  1. Lue huolellisesti maksuohjeet ja -ehdot.

  2. Täytä ja lähetä sähköinen ilmoittautumislomake (löytyy tämän sivun alaosasta).

  3. Maksa ilmoittautumismaksu, kiitos.

 

Maksuohjeet

Huomioithan että ilmoittautumisesi astuu voimaan vasta kun olet maksanut työpajamaksun. Kurssi täytetään maksujärjestyksessä.

TILITIEDOT

Nimi: Tanssin Voima ry
IBAN: FI35 1228 3000 0231 09
BIC: NDEAFIHH
Info: Työpajan nimi ja osallistujan nimi
Summa: (Tarkista summa työpajan esittelysivulta)

Työpajan vahvistus

Tanssin Voima -festivaali vahvistaa työpajan toteutumisen viikkoa ennen kurssin alkua.

Minimiosallistujamäärän täyttyessä työpaja toteutuu ja ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse vahvistus sekä lisätietoa työpajasta.

 

Peruutusehdot

Mikäli osallistujaminimi ei täyty, työpaja perutaan järjestäjän puolesta ja kurssimaksut palautetaan ilmoittautuneille.

 

HUOM! Kurssilaisen sairastumisesta tai muusta syystä peruutettu osallistuminen: 

Mikäli peruutus tapahtuu kurssivahvistuksen jälkeen, osallistumismaksu on mahdollista saada takaisin AINOASTAAN silloin jos joku mahdollisella jonotuslistalla oleva ottaa peruutuspaikan vastaan, tai peruutuksen tekijä löytää tilalleen jonkun muun.

Ilmottaudu työpajaan

Työpajojen hinnat:

Miimin työpaja 180 €

( Early bird 162 € )

Dramaturgian työpaja 120 €

( Early bird 108 € )

Molemmat työpajat 285 €

( Early bird 265 € )

Huomioithan että ilmoittautumisesi astuu voimaan vasta kun olet maksanut työpajamaksun. Kurssi täytetään maksujärjestyksessä.

Thanks for submitting!

bottom of page